{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal Puljić: "Blagdan bliskosti i solidarnosti"

S
25.12.2010. u 01:30
0
9
Kardinal Puljić: "Blagdan bliskosti i solidarnosti"
0
Kardinal Puljić: "Blagdan bliskosti i solidarnosti"
Kardinal Puljić: Tradicionalno, po 25. put
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, uputio je vjernicima i svim građanima Bosne i Hercegovine tradicionalnu božićnu i novogodišnju čestitku.
"Upućujem vam za Božić već dvadeseti put svoju poruku. Ove godine je u duhu pastoralnog programa Memorija za solidarnost, s naglaskom na solidarnost. Susret čovjeka sa utjelovljenim Sinom Božjim izvor je neizmjerne radosti koju i ovog Božića, kao nadbiskup vrhbosanski, želim podijeliti sa svakim članom naše crkve, razmišljajući o temi solidarnosti na temelju riječi iz prologa Ivanovog evanđelja, koje glase: 'I Riječ tijelom postade i nastani se među nama'. 'Riječ i tijelo,' za mnoge tek dvije različite stvarnosti, Bog je zauvijek zbližio po svojoj neizmjernoj ljubavi. Božić je, stoga, blagdan u kojemu Bog na jasan i stvaran način progovara čovjeku o svojoj bliskosti i solidarnosti.

Neka stoga naša božićna solidarnost bude, prije svega, izraz naše iskrene i čvrste odluke da se nastanimo u srcima naših bližnjih, obiteljske, župske i nadbiskupijske zajednice, čineći djelotvornom zapovijed onoga koji se u nama nastanio kao riječ, to jeste: "Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge. Neka Božić i božićnji bladgani budu dani radosnog slavlja božjeg utjelovljenja, kao i dani naše potpune solidarnosti s čovjekom, slikom božijom.

Čestit vam božić i na dobro vam došlo Isusovo rođenje i u novoj godini, 2011, neka vas prati svaki božiji blagoslov.”

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: