{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal Puljić: "Blagdan bliskosti i solidarnosti"

S
25.12.2010. u 01:30
0
9
Kardinal Puljić: "Blagdan bliskosti i solidarnosti"
0
Kardinal Puljić: "Blagdan bliskosti i solidarnosti"
Kardinal Puljić: Tradicionalno, po 25. put
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, uputio je vjernicima i svim građanima Bosne i Hercegovine tradicionalnu božićnu i novogodišnju čestitku.
"Upućujem vam za Božić već dvadeseti put svoju poruku. Ove godine je u duhu pastoralnog programa Memorija za solidarnost, s naglaskom na solidarnost. Susret čovjeka sa utjelovljenim Sinom Božjim izvor je neizmjerne radosti koju i ovog Božića, kao nadbiskup vrhbosanski, želim podijeliti sa svakim članom naše crkve, razmišljajući o temi solidarnosti na temelju riječi iz prologa Ivanovog evanđelja, koje glase: 'I Riječ tijelom postade i nastani se među nama'. 'Riječ i tijelo,' za mnoge tek dvije različite stvarnosti, Bog je zauvijek zbližio po svojoj neizmjernoj ljubavi. Božić je, stoga, blagdan u kojemu Bog na jasan i stvaran način progovara čovjeku o svojoj bliskosti i solidarnosti.

Neka stoga naša božićna solidarnost bude, prije svega, izraz naše iskrene i čvrste odluke da se nastanimo u srcima naših bližnjih, obiteljske, župske i nadbiskupijske zajednice, čineći djelotvornom zapovijed onoga koji se u nama nastanio kao riječ, to jeste: "Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge. Neka Božić i božićnji bladgani budu dani radosnog slavlja božjeg utjelovljenja, kao i dani naše potpune solidarnosti s čovjekom, slikom božijom.

Čestit vam božić i na dobro vam došlo Isusovo rođenje i u novoj godini, 2011, neka vas prati svaki božiji blagoslov.”

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: