{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal McCarrick u Sarajevu i Srebrenici

F
14.7.2008. u 14:08
0
0
Kardinal McCarrick u Sarajevu i Srebrenici
0
Kardinal McCarrick u Sarajevu i Srebrenici
Kardinal Theodore Edgar McCarrick, umirovljeni nadbiskup Washingtona (SAD), u organizaciji Catholic Relief Services (CRS) boravio je od 9. do 12. jula u posjetu Vrhbosanskoj nadbiskupiji i Srebrenici.
Kardinal McCarrick se susreo s kardinalom Vinkom Puljićem, nuncijem Alessandrom D'Erricom, ravnateljima Caritasa mons. Bosiljkom Rajićem i dr. Perom Brkićem.

Kardinala McCarricka primio je i provincijal Bosne Srebrene fra Mijo Džolan u Franjevačkom studentskom centru, u zgradi na Kovačićima, gdje se nalazi i sjedište CRS. Tom prigodom se susreo i s radnicima ove katoličke karitativne organizacije američkih biskupija koja mnogo pomaže u Bosni i Hercegovini.

U razgovoru s provincijalom Džolanom kardinal McCarrick je pokazao dobro poznavanje prilika u našoj zemlji. I sam pripadnik Franjevačkog svjetovnoga reda, pohvalno se izrazio o bosanskim franjevcima i svima koji traže bolja rješenja za ovu zemlju. Iskazao je empatiju prema svima koji su ugroženi i u manjini u BiH. Stoga je ponovno bio u Srebrenici na dan komemoracije srebreničkih i istočnobosanskih žrtava srpskoga genocida.

Kazao je da se ponovno ide moliti u Srebrenicu. I sam pogođen ljudskim zlom – nećak mu je stradao u terorističkom napadu u New Yorku 11. septembra 2001. – želi svojim svjedočanstvom pokazati put izlaska iz osvete i nedjelotvorne žalosti te biti solidaran s patnjama drugih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: