BiH
0

Karay Kamil bin Ali negirao krivicu

FENA
Naturalizirani bh. državljanin tuniskog porijekla Karay Kamil bin Ali danas se pred sutkinjom za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici Sanjom Radošević izjasnio da nije kriv za djela koja mu se stavljaju na teret.

Optužnicom se Karay Kamil bin Ali tereti da je počinio produženo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju s produženim krivičnim djelom nasilje u porodici.

"Ovaj predmet je dio medijske kampanje koja se vodi protiv osoba afroazijskog porijekla koje su u BiH došla tokom rata. Tužilac je u optužnici bez argumentacije napisao da moj branjenik ima veze s terorističkim djelatnostima", izjavio je Ragib Hadžić, advokat iz Zenice.

Bin Ali je lišen slobode u decembru prošle godine, a tada je saopćeno da su povod policijskoj akciji bile Karrayeve prijetnje i maltretiranje prema supruzi i djeci iz prvog braka, te koje je Karay uputio prema tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Zenici. Kantonalni sud u Zenici sredinom prošle godine Tunižanina je zbog pokušaja razbojništva nepravomoćno osudio na 34 mjeseca zatvora.