{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karadžićevo izručenje rasterećenje za Republiku Srpsku

F
1.8.2008. u 08:08
0
7
Karadžićevo izručenje rasterećenje za Republiku Srpsku
0
Karadžićevo izručenje rasterećenje za Republiku Srpsku
Premijer RS Milorad Dodik se nada da će izručenje Radovana Karadžića Tribunalu rasteretiti srpski entitet u BiH.
Dodik je u intervjuu za beogradske "Večernje novosti" od petka ocijenio kako su poslije hapšenja Karadžića, koje je bilo zakonska obaveza, mitinzi bili nepotrebni, a pogotovo nasilje koje im je uslijedilo.

"Beograd konačno mora da pošalje svijetu sliku drugačiju od te. Na kraju krajeva, dok su vlast u Srbiji podržavali ti isti radikali, potpisan je Dejtonski sporazum, i oni su imali priliku da ga odbiju. Sada, kada se realizira to na šta su pristali, oni upotrebljavaju naknadnu pamet", rekao je premijer RS.

Dodik je također iznio kako će Bošnjaci i Hrvati u BiH nastojati da predstave kako RS treba da bude kažnjena zajedno s njenim prvim predsjednikom Karadžićem.

"Definitivno je, međutim, jasno da RS ne potpada pod takav scenarij jer ona ima svoj legitimitet. Problem je nekih ljudi što im smeta kada se ujutro probude, pogledaju lijevo-desno, i shvate da je tu RS. Ona će tu i ostati trajno", kazao je Dodik.

Dodik je iznio kako njegovi pokušaji da uvjeri visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka da omogući porodici da posjeti Radovana Karadžića u Beogradu nisu urodili plodom, ali da on kao premijer RS ne odustaje od obećane pomoći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: