{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karadžić i Mladić junaci srpskih epskih pjesama

F
25.11.2005. u 18:39
0
0
Karadžić i Mladić junaci srpskih epskih pjesama
0
Karadžić i Mladić junaci srpskih epskih pjesama
Beogradski Institut za umjetnost i književnost u projektu što ga je radio za UNESCO među junake srpskih epskih pjesama uvrstio je i haške optuženike Radovana Karadžića i Ratka Mladića promovirajući ih u junake srpskih epskih pjesama, pa je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije i Crne Gore (SCG) moralo reagirati povlačenjem cijelog projekta, objavili su beogradski elektronički mediji.
Spomenuti institut bio je nosilac projekta "Usmene tradicije srpskih epskih pjesama", koji je finansirao UNESCO s namjerom da srpsko narodno stvaralaštvo uvrsti na popis remek-djela usmene baštine čovječanstva.

Zaobilazeći i Ministarstvo kulture Srbije i Nacionalnu komisiju za saradnju s UNESCO-om, projekt je predan UNESCO-u, ali je ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković čim je za to saznao, povukao projekt kako bi "spriječio politički i kulturni skandal na štetu kulture i države", kaže se u saopćenju ministarstva.

Za sada nije poznato hoće li biti moguće ispraviti grešku i poslati novi projekt te doći na popis UNESCO-a ili je ta mogućnost za SCG izgubljena.

Institut za književnost i umjetnost, prenosi Hina, u međuvremenu je saopćio da je uvrštavanje dviju pjesama o haškim optuženicima u projekt za UNESCO bio "ozbiljan propust" i da je voditelj projekta smijenjen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: