BiH
178

Kaplan: Ponovo ću se obratiti sudu, od Stoca se pravi Mostar

FENA
Salmir Kaplan
Salmir Kaplan
Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine u ponovljenom postupku većinom glasova odlučila da Salmir Kaplan (Inicijativa za Stolac) bude skinut s kandidatske liste za načelnika te općine, Kaplan je novinarima izjavio da će se ponovo obratiti sudu.

Prema njegovim riječima, CIK je odluku donio glasovima četiri naprema tri.

"Apsolutno nemam komentar (na odluku), ali pozivam CIK da mi odluku dostavi danas", rekao je Kaplan i dodao da ovakve odluke budu dostavljene strani na koju se odnose neposredno pred vikend, uprkos tome što je rok za očitovanje oštećene strane sudu 48 sati.

Po pretpostavkama Salmira Kaplana, najnovija odluka će mu iz CIK-a biti dostavljena u petak popodne/uvečer, ali bez obzira na to, najavio je da će se žaliti sudu.

"Od Stoca se pravi Mostar", poručio je također i pozvao sve probosanske stranke da ne uvaže inicijativu Stjepana Boškovića, "koji se predstavlja kao načelnik", za ozakonjivanje prakse prema kojoj bi i u Stocu načelnik mogao proglašavati budžet.

"Svaka probosanska stranka koja glasa za to, izdala je Stolac i predala ga HDZ-u", izjavio je Kaplan.

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici, u ponovljenom postupku donijela odluke o uklanjanju s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac Salmira Kaplana, kao i Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Bože Raguža kao kandidata za Općinsko vijeće Stolac i novčano sankcionirala kandidate, ali i političke subjekte iz kojih dolaze zbog prekida izbornog procesa u Stocu na ovogodišnjim lokalnim izborima, održanim 2. oktobra u cijeloj Bosni i Hercegovini.