|

Kao u Rusiji: Kako se (ne) poštuje crveno svjetlo na sarajevskim ulicama

Kao u Rusiji: Kako se (ne) poštuje crveno svjetlo na sarajevskim ulicama
1
Piše: N. J.
25.12.2013. u 21:27
162
komentara
1

dijeljenja
Poznato je koliko se saobraćajni propisi i signalizacija u našoj zemlji ne poštuju, što uz veoma loše ceste nerijetko dovodi do saobraćajnih nesreća. Jedan savjesni građanin napravio je kompilaciju grubih saobraćajnih prekršaja i objavio snimke na videoservisu YouTube.
Iz tih snimaka je vidljivo kako se na sarajevskim ulicama nerijetko prolazi kroz crveno svjetlo, ulazi u zabranu, oduzima prvenstvo prolaza, uključuje pogrešan žmigavac pri skretanju, ili čak - vozi sa otvorenim vratima.

Nažalost, propise ne krše jedino vozači, već i pješaci, a najbolji primjer je žena koja trči preko ulice i šina ispred tramvaja kako bi na vrijeme stigla na stanicu i kako ne bi zakasnila ući u tramvaj. Tu su, nadalje, i djeca koja se kače na zadnji dio trolejbusa u pokretu...

Također, na snimku se može vidjeti koliko se na bh. cestama ne poštuje puna linija, čak i kada je riječ o policijskom vozilu, a vozeći se svakodnevno ulicama Sarajeva, ovaj građanin je naišao i na nekoliko udesa. U videoprilogu možete vidjeti kakva je saobraćajna kultura u našoj zemlji.
Prijavi grešku


Komentari (162)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...