Uputili apel
35

Kantonalnoj bolnici u Goražda potrebna medicinska oprema

E. A.
Kantonalnoj bolnici Goražde potrebna je pomoć za nabavku medicinske opreme, dva respiratora, sanitetskog vozila sa pratećom opremom i jednog RTG aparata.

"Ovo je neophodno za funkcionisanje Kantonalne bolnice Goražde, tako da smo zatražili pomoć od Federalnog štaba civilne zaštite, Vlade Federacije BiH i preduzeća BH Telcom" izjavila je Edita Velić, komandant Kantonalnog štaba Civilne zaštite Goražde, nakon sjednice štaba u ovom gradu.

Dodaje da je Kantonalnoj bolnici Goražde naloženo da postupi po naredbi Federalnog štaba civilne zaštite od 18. marta, i izvrši adekvatnu organizaciju radnog vremena zdravstvenih radnika i ostalih uposlenih u zdravstvenim ustanovama, a u skladu sa potrebama i aktuelnom epidemiološkom situacijom.

"Naloženo je i povlačenje specijalizanata i subspecijalizanata i drugih uposlenika koji su po drugom osnovu na edukaciji u matičnu zdravstvenu ustanovu. MUP-u BPK Goražde naloženo je također da nabavi infracrvene beskontaktne toplomjere radi što efikasnije provedbe naredbe Kantonalnog štaba civilne zaštite", kaže Velić.