|

Kantonalno tužilaštvo TK: Predložen pritvor šestočlanoj grupi zbog droge

Kantonalno tužilaštvo TK: Predložen pritvor šestočlanoj grupi zbog droge
6
F
FENA
17.8.2017. u 14:56
5
komentara
6

dijeljenja
Kantonalno tužilaštvo TK: Predložen pritvor šestočlanoj grupi zbog droge Foto: Arhiv/Klix.ba
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Nedžada Fočića (50), Jasmina Fočića (29), Dževada Fočića (21), Selmira Čelebića (30), Adisa Hukića (29) i Saiba Ahmetovića (24), svi nastanjeni u Živinicama, zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi koju je organizovao Nedžad Fočić počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Postoji osnovana sumnja da su Nedžad Fočić, kao organizator grupe, i njegovi sinovi Dževad i Jasmin od januara do augusta 2017. godine nabavljali veću količinu opojne droge "canabis sativa" (L) konoplja, amfetamin-speed, kokain i MDMA, te da su ostali članovi grupe drogu čuvali, vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona. Nakon prodaje novac su predavali Nedžadu Fočiću.

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za sve osumnjičene.

Iz Kantonalnog tužilaštva TK-a podsjećaju, po nalogu tog Tužilaštva i naredbi Kantonalnog suda Tuzla, u Živinicama su pripadnici MUP-a TK izvršili pretrese objekata i automobila koje su koristili osumnjičeni, te je prilikom pretresa i u toku predistražnih radnji pronađeno oko sedam kilograma raznih narkotičkih sredstava i drugih predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela. Nakon pretresa, osumnjičeni su lišeni slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...