{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kantonalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Amara Zulića

F
FENA
25.4.2008. u 18:32
0
0
Kantonalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Amara Zulića
0
Kantonalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Amara Zulića
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je podiglo optužnicu i poslalo je na potvrđivanje Kantonalnom sudu u Sarajevu protiv Amara Zulića.
On se tereti da je 9. februara ove godine oko 00.50 sati u ugostiteljskom objektu "SA-Club", u ulici Kranjčevićeva bb u Sarajevu, bez ikakvog povoda izvadio pištolj, te prolazeći pored Armina Alikadića u namjeri da ga liši života ispalio jedan hitac u pravcu njegove glave.

Tom prilikom mu je nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život u vidu prostrelne rane sa povredom tkiva mozga, krvarenjem u tkivu mozga i višestrukim prelomima čeono sljepočne kosti.

Nakon toga je, u namjeri da se udalji te pobjegne osobama koje su krenule za njim, sjeo na mjesto suvozača putničkog motornog vozila marke "fabia" metalik sive boje, reg. ozn. 266-M-193, kojim je upravljao Amer Pehlić. Iz vozila je prilikom udaljavanja sa lica mjesta ispalio šest hitaca iz pištolja u pravcu ulaza u ugostiteljski objekat "SA-Club", nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Tužilaštvo je predložilo da se prema Amaru Zuliću produži mjera pritvora, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: