Posjeta resornog ministra
0

Kantonalna vlast najavila da će nastaviti finansijski podržavati Roditeljsku kuću u Sarajevu

B. R.
Ministar Haris Vranić posjetio Roditeljsku kuću u Sarajevu (Foto: Vlada KS)
Ministar Haris Vranić posjetio Roditeljsku kuću u Sarajevu (Foto: Vlada KS)
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić (SDP) je najavio da će kantonalna vlast nastaviti finansijski podržavati Roditeljsku kuću u Sarajevu.

To je poručio nakon današnje posjete Roditeljskoj kući i razgovora sa predstavnicima Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka", saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Sa direktorom ovog udruženja Fikretom Kubatom razgovarao je o nastavku saradnje između Ministarstva zdravstva, kantonalne vlade i Udruženja, ali i o iznalaženju rješenja za kontinuiranu finansijsku podršku radu ovog udruženja.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović, koja je nažalost nedavno preminula, prošle godine pokrenula je inicijativu na osnovu koje je Ministarstvo izdvojilo 50.000 KM za Roditeljsku kuću.

Kako je Vranić izjavio, s obzirom na to da prepoznaju značaj i potrebu da postoji ovakvo mjesto, gdje roditelji mogu pružiti podršku svojoj djeci u najtežim momentima dok se bore sa opakom bolesti, a koju ne bi mogli pružiti u tolikoj mjeri od kuće, želi iskazati namjeru da se pruži finansijska podrška Roditeljskoj kući i ubuduće, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.