BiH
26

Kantonalna uprava civilne zaštite donirala preduzeću ViK dva rovokopača

FENA
Direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo Nezir Hadžić sastao se u Službi za održavanje vodovodne mreže i objekata s direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite Mustafom Kovačem.

Razlog susreta bila je donacija i primopredaja dva rovokopača Kantonalne uprave civilne zaštite.

Ova značajna investicija za KJKP ViK košta oko 321.000 KM. Dva rovokopača će znatno poboljšati učinak na rekonstrukcijama i opravkama kvarova na vodovodnoj mreži, saopćeno je iz Službe informisanja KJKP ViK Sarajevo.

"Ovih dana se odvija revitalizacija sarajevskog vodovoda. Mijenjaju se stare cijevi, postavljaju nove, što je jedan od kapitalnih projekata za Kanton Sarajevo. Zajedno s predstavnicima Vlade KS, nadležnog ministarstva i Uprave civilne zaštite, donijeli smo odluku na jednoj od naših sjednica, da se pomogne našoj službi za vodosnabdijevanje, koja djeluje u okviru ovog preduzeća. Uspjeli smo nabaviti dva rovokopača, koji će biti sigurno namjenski upotrijebljeni, te ubrzati proces revitalizacije Vodovoda", kazao je Kovač.

Hadžić je zahvalio Vladi KS na čelu s Elmedinom Konakovićem, kao i ministru komunalne privrede Senadu Hasanspahiću, jer je na njihovu inicijativu Civilna zaštita pokrenula proceduru nabavke dva rovokopača.

"U narednom periodu, to će nam umnogome pomoći, da vodimo procese koji su pred nama, kroz stabilizaciju vodosnabdijevanja i borbu protiv nelegalnih priključaka i sve ono što zahtijevaju procesi, koje mi trenutno radimo. Nadam se u nekom skorijem periodu, da ćemo u punoj snazi i s ovakvim mašinama sigurno bolje izlaziti na kraj s problemima, koje imamo svaki dan", kazao je Hadžić.