BiH
0

Kantonalna izložba stočarstva u Cazinu

FENA
Kantonalna izložba stočarstva "Cazinski sajam 2007." bit će održana 1. i 2. septembra u Cazinu.

Na izložbi će se predstaviti najkvalitetnija grla domaće proizvodnje u nekoliko kategorija, bit će održana edukativno-stručna predavanja, a pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički program, rečeno je danas na pres-konferenciji u Bihaću.

"Cazinski sajam 2007." počinje u subotu izložbom kućnih ljubimaca, što je novina u odnosu na prethodne godine. Nakon toga bit će upriličena izložba pčelarskih proizvoda i ljekovitnog bilja.

Od sadržaja prvog dana značajno je izdvojiti edukativno-stručno predavanje na kojem će eminentni stručnjaci govoriti o brucelozi kao najaktuelnijem problemu animalne proizvodnje danas. Bit će riječi i o suši odnosno njenim posljedicama na ovogodišnje prinose, mljekarskoj proizvodnji, te drugim temama.

Centralna manifestacija održava se u nedjelju izložbom različitih kategorija krupne stoke. Gosti ovogodišnjeg cazinskog sajma su proizvođači iz Varaždinske županije, vodećeg područja u Hrvatskoj po animalnoj proizvodnji.

Izložba je takmičarskog i revijalnog karaktera. Za prva tri mjesta u svim kategorijama osigurane su bogate nagrade, jer je uz pomoć Vlade USK-a i F BiH, te niza sponzora finansijska konstrukcija već zatvorena, a sajam će koštati oko 60.000 KM.