Lov na ilegalce
17

Kantonalna inspekcija još uvijek kontroliše Međunarodni aerodrom Sarajevo

Piše: I. P.
Ulaz na aerodrom (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ulaz na aerodrom (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) već nekoliko dana zaredom sprovodi akciju na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu s ciljem suzbijanja nelegalnog prijevoza.

Podsjećamo, akcija je pokrenuta 10. aprila. Tada je kantonalna inspekcija blokirala ulazak na dva punkta tako da vozila ilegalnih prijevoznika nisu mogla ni ući u krug aerodroma ni izaći iz njega.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz inspekcije, kantonalni saobraćajni inspektori i danas nastavljaju kontrole taksi prijevoznika na aerodromu, s ciljem suzbijanja nelegalnog taksi i kombi prijevoza u Kantonu Sarajevo, ali i vršenja nadzora nad primjenom Zakona o taksi prijevozu u KS kod fizičkih i pravnih subjekata registriranih za obavljanje taksi djelatnosti.

"Osim ulaznih i izlaznih punktova, kontrole saobraćajne inspekcije nastavljene su i na prostoru Aerodroma, u zoni odgovornosti Jedinice Granične policije BiH, čiji službenici inspektorima KUIP-a pružaju asistenciju u postupku nadzora", objašnjeno je za Klix.ba.

Iz Inspekcije su nam potvrdili da će više informacija biti poznato nakon završetka akcije, s obzirom na to da su inspektori još uvijek na terenu.