BiH
0

Kanton Sarajevo u januaru posjetilo više od 8.000 turista

FENA
Kanton Sarajevo u januaru je posjetilo više od 8.000 turista iz 58 zemalja svijeta, s prosječnim zadržavanjem od dva dana, saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Ukupan broj dolazaka turista u januaru 2008. godine u odnosu na isti period protekle godine veći je za 10,6 posto. U strukturi ukupnih dolazak, na strance se odnosi 66,4 posto, a na domaće turiste 33,6 posto.

Porast broja dolazaka bilježe turisti iz Hrvatske (32,6 posto), zatim iz Austrije (42,6), te Turske, Velike Britanije i Švicarske. Statistički gledano i ukupna noćenja turista u januaru bilježe povećanje od 21,1 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Kako se ističe u saopćenju Turističke zajednice Kantona Sarajevo, turistička ponuda Kantona Sarajevo bit će promovirana i na CBR sajmu u Minhenu od 14. do 18. februara i Holiday World sajmu u Pragu od 14. do 17. februara.

Akcent promocije bh. turizma na sajmu u Minhenu bit će na ponudi kampovanja, a u Pragu na promociji kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine.