Potpisan ugovor
58

Kanton Sarajevo izdvaja 700 hiljada KM za asfaltiranje gradskih ulica u Goraždu

E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta sa gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamović potpisao je ugovor vrijedan 700,000 KM kojim će biti finansirano asfaltiranje putnih komunikacija u užem gradskom jezgru Goražda.

Šteta i Imamović su danas obišli i lokacije koje će dobiti potpuno novi izgled zahvaljujući podršci Kantona Sarajevo.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da sam danas u našem prelijepom Goraždu, hvala gradonačelniku Imamoviću na svemu što radi za naše Goražde. Iskoristio sam priliku i mogućnost da kao ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo pomognem sa nekim projektima koje je gradonačelnik detektovao kao jako bitne za grad Goražde i mi smo potpisali sporazum vezano za tri ceste, odnosno ulice u centralnom dijelu Goražda, tako da će to dati sliku ljepšeg i boljeg Goražda, ali svakako smo dogovorili saradnju i za naredni period po pitanju nekih drugih projekata kada završimo ovaj". izjavio je Šteta.

Dodao je da je Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja na raspolaganju za podršku i pomoć Goraždu i realizaciju projekata i u drugim resorima.

U gradskoj upravi Goražda izuzetno su zadovoljni potpisanim ugovorom jer će na taj način biti uređeni glavni gradski putni pravci.

"To je ono na što su i sami građani konstantno ukazivali. Imali su sluha u Kantonu Sarajevo, dakle se radi se o cjelokupnom asfaltiranju Iranskog šetališta, kompletnog dijela ulice ispod Kajserije džamije do kraja, i treći putni pravac je oko dvorane sa odvodnjama i sve što je potrebno da to bude adekvatno. Dugujemo veliku zahvalnost Vladi Kantona Sarajevo i ovo su samo početni projekti, mi možemo slobodno aplicirati za nove putne pravce i idemo sa novim projektima", poručio je Ernest Imamović, gradonačelnik Goražda.