{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Kanton Sarajevo ispunio sve uvjete MMF-a"

F
1.9.2010. u 15:40
0
1
"Kanton Sarajevo ispunio sve uvjete MMF-a"
0
"Kanton Sarajevo ispunio sve uvjete MMF-a"
Muhamed Kozadra
Na zahtjev Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, kojeg čine predsjedavajući Skupštine i predsjednici svih stranačkih klubova u SKS-u, zastupnicima se obratio ministar finansija Muhamed Kozadra koji je ustvrdio da su svi zahtjevi Međunarodnog monetarnog fonada (MMF) u vezi s KS-om ispunjeni.
Naime, Kolegij je upravo iz tog razloga tražio od nadležnog ministra da im kaže u kakvom se finansijskom stanju nalazi Kanton.

Budžetom za ovu godinu predviđen je priliv sredstava od MMF-a od 35 miliona KM, koja su raspoređena po prioritetnim stavkama.

"Ukoliko dobijemo taj novac, neće biti potrebe za rebalansom budžeta. Međutim, ako MMF ne dodijeli Kantonu 35 miliona KM funkcioniranje Kantona će biti u pitanju i morat ćemo uraditi rebalans i određena kresanja", dodao je ministar.

Istakao je da su u ovom ministarstvu zadovoljni prikupljenim prihodima u ovoj godini, jer su prikupili čak 64,3 posto prihoda.

U svom obraćanju je i naglasio da su u završnoj fazi pregovori s RBD bankom o dodjeli kredita za izgradnju saobraćajnica i za vodovodnu mrežu.

Ovim kreditom trebala bi biti osigurana sredstva od 30 miliona eura, a projekti, od kojih je veći dio već osmišljen, trebali bi biti realizirani u naredne tri ili četiri godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: