|

Kanton Sarajevo i općine žele ubrzati gradnju Prve transverzale

Kanton Sarajevo i općine žele ubrzati gradnju Prve transverzale
40
F
FENA
3.6.2019. u 16:07
76
komentara
40

dijeljenja
Kanton Sarajevo i općine žele ubrzati gradnju Prve transverzale Foto: Screenshot
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić održao je danas sastanak sa predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem, kantonalnim ministrom saobraćaja Adnanom Štetom i direktorom Zavoda za izgradnju KS Mirzom Hulusićem, tokom kojeg je razgovarano o aktivnostima na realizaciji projekta Prve transverzale.
Ajnadžić je istakao da realizacija ovog projekta spada u najviši red prioriteta Općine Centar.

"Mi želimo da sve kapacitete stavimo na raspolaganje kako bi se realizacija projekta Prve transverzale još više dinamizirala. Realizacija tog projekta bi u velikoj mjeri riješila pitanje saobraćaja u Općini Centar", naglasio je Ajnadžić.

Konaković je kazao da Kanton Sarajevo želi još bliže sarađivati sa općinama Centar, Novo Sarajevo i Vogošća, a sve sa ciljem brže realizacije.

"Naravno da su imovinsko-pravni odnosi jedan od većih problema u realizaciji ovog projekta. Razlog naše posjete je da vidimo koji su načini da se ubrzaju procesi", istakao je Konaković.

Nakon sastanka usvojeni su zaključci, a gdje učesnici podržavaju razvoj infrastrukture, posebno Prve transverzale. Također, zaključeno je da se radi na stvaranju preduslova za proglašenje javnog interesa, te da se formira radni tim koji će redovno pratiti realizaciju projekta, ali i zasjedati sa ciljem dinamičnije izgradnje Prve transverzale, saopćeno je iz Općine Centar.
Prijavi grešku


Komentari (76)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...