Oglasio se premijer
42

Kanton Sarajevo će se obračunati sa žoharima: Dogovorena hitna dezinsekcija kritičnih područja

B. H.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk razgovarao je danas s direktoricom Zavoda za javno zdravstvo KS Almom Bungur o najezdi žohara u urbanim područjima KS.

Zaključak današnjeg sastanka je pokretanje hitnih aktivnosti i svih potrebnih mjera, kako bi ova neugodna pojava bila što prije zaustavljena.

"Iako ova aktivnost nije isključiva nadležnost Kantona, već podijeljena između Grada i općina, obaveza svih nivoa vlasti je hitno djelovati, te poduzeti sve neophodne mjere koje, između ostalog, podrazumijevaju i hitnu dezinsekciju prostora na kojem su se pojavili ovi štetni kukci, posebno jer oni mogu biti prenosnici raznih zaraznih bolesti", kazao Uk.

Dodao je kako se o ovom problemu ne smije šutiti, već javno govoriti i identificirati ga, te hitno djelovati i riješiti ga u interesu svih građana KS.

Uk je sitakao kako je Vlada KS, zajedno sa svim svojim institucijama i ustanovama, spremna učiniti sve kako bi se što prije normalizirali uslovi života svim stanovnicima našeg Kantona. Direktica ZZJZ KS Bungur je najavila brzu i adekvatnu reakciju struke.