Jedan od kandidata
178

Kandidatura Tvrtka Milovića za direktora BHT1 izazvala reakcije zbog njegovog govora mržnje

Klix.ba
Tvrtko Milović
Tvrtko Milović
Nakon što je Mario Vrankić nedavno podnio ostavku zbog "cjelokupne situacije na televiziji, finansijske neizvjesnosti i nezadovoljstva radnika", za direktora BHT1 stiglo je nekoliko prijava, a najviše reakcija je izazvala kandidatura Tvrtka Milovića.

Za ovu poziciju su se prijavili v.d. direktora Nikola Marković, Ana Popović s TV Kiss, te direktor i novinar portala Dnevnik.ba Tvrtko Milović.

Na društvenim mrežama je kritikovan Milović zbog govora mržnje. On je nedavno napisao tekst pod nazivom "31 razlog zašto Sarajevo zavidi Kiseljaku" u kojem je nastojao dokazati kako je Sarajevo u svim segmentima lošiji grad za življenje od Kiseljaka.

On je također i autor izjave u kojoj ističe kako bi Hrvatska trebala uvesti vize za korisnike pasoša BiH pri ulasku u Hrvatsku.

"Suverena država sebi ne može dozvoliti da ubojice njenih sugrađana neometano ljetuju i prolaze kroz Hrvatsku svake godine", kazao je Milović za Hrvatski Medijski Servis.

Posebno je komentiran status koji je obrjavio na svom Facebook profilu a koji govori o broju ubijene djece u opkoljenom Sarajevu.

"Kada sam stigao u Sarajevo 2007. govorilo se o 900 djece. Kasnije je, (naravno), zaokruženo na 1000. Kada je bila Pašovićeva izložba sa stolicama već je bilo 1100 malih stolica za ubijenu djecu. Evo sad vidim naraslo na 1602. Jadna djeca...", napisao je Milović.

Upravni odbor BHRT-a će na sjednici zakazanoj za 30. januar odlučiti ko će biti novi direktor BHT1.