Kandidati za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva Topić, Smajlović, Bogićević

F
FENA
18.2.2019. u 18:01
187
62
Kandidati za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva Topić, Smajlović, Bogićević
187
Kandidati za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva Topić, Smajlović, Bogićević Foto: D. S./Klix.ba
Odbor za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2019. godini danas je na sjednici utvrdio prijedloge za dodjelu te nagrade i uputio ih Gradskom vijeću Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje.
U oblasti kulture i umjetnosti kandidat je prof.dr. Franjo Topić, u oblasti zdravstva i socijalne zaštite prof. dr. Fahrudin Smajlović, u drugim oblastima rada i stvaralaštva Bogić Bogićević.

Javni poziv za predlaganje kandidata za ovu godinu je bio otvoren od 7. do 28. januara ove godine. Gradskom vijeću Sarajeva dostavljeno je 46 prijedloga i 51 podrška prijedlozima za 28 kandidata za dodjelu nagrade.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na sjednici, koja će biti održana u prvoj polovini marta, razmotriti i donijeti konačne odluke o dodjeli "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva".

Odbor za dodjelu te nagrade čine predsjedavajući Velija Katica, zamjenica predsjedavajućeg Tea Mušić, a članovi su: Srđan Srdić, Mira Jurić, Samir Fazlić, Miroslav Živanović, Dado Stojnić, Dženana Zlatar, Hadžan Konjo, Novka Agić, Igor Baroš, Elma Tuzlić i Benjamin Isović, saopćeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: