{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kandidati Senad Šepić i Zoran Tešanović neće dobiti potvrdu CIK-a BiH

F
31.1.2007. u 17:06
0
0
Kandidati Senad Šepić i Zoran Tešanović neće dobiti potvrdu CIK-a BiH
0
Kandidati Senad Šepić i Zoran Tešanović neće dobiti potvrdu CIK-a BiH
Centralna Izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH, donijela odluku o izdavanju potvrda kandidatima za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH.
Komisija je konstatirala da za kandidate: Vilim Primorac, Mijo Krešić, Safet Halilović, Slavko Marin, Ana Trišić-Babić, Selmo Cikotić, Marina Pendeš, Bariša Čolak, Niko Grubešić, Sredoje Nović, Tarik Sadović, Anton Rill, Stanko Slišković, Perica Jelečević, Sven Alkalaj, Dragan Vrankić, Srđan Arnaut, Slobodan Puhalac, Fuad Kasumović i Božo Ljubić ne postoji zakonska smetnja za obavljanje tih dužnosti.

Kandidat Igor Crnadak, da bi dobio potvrdu o ispunjavanju zakonom propisanih uvjeta, prije preuzimanja dužnosti, odnosno imenovanja na funkciju u Vijeću ministara BiH, mora otkloniti situacije koje mogu dovesti do sukoba interesa.

Postupak provjere za kandidata Mladena Ivankovića Lijanovića još nije okončan i javnost će o tome biti naknadno obavještena, saopćeno je.

Potvrde neće dobiti kandidati Senad Šepić i Zoran Tešanović jer je danas Centralna izborna komisija BiH donijela zaključak u oba slučaja o pokretanju postupka za utvrđivanje sukoba interesa, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: