BiH
702

Kandidat za načelnika Visokog Halim Zukić: Svi moji prihodi bit će usmjereni studentima

Piše: E. M.
Halim Zukić (Foto: Klix.ba)
Halim Zukić (Foto: Klix.ba)
Kandidat za načelnika Visokog Halim Zukić u razgovoru za Klix.ba govorio je o svojim planovima za napredak grada piramida, ali i o drugim stvarima vezanim za predizbornu kampanju.

Zukić je rođen 25. augusta 1968. godine u Visokom i magistar je poslovne ekonomije. Trenutno radi na poziciji direktora VGT osiguranja i predsjednik je Skupštine Udruženja društava za osiguranje Federacije Bosne i Hercegovine. Predsjednik je Općinske organizacije SDA Visoko i član Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona. Osnivač je i predsjednik Fondacije "Visoki" i većinski vlasnik VGT grupacije.

Zukić je u razgovoru za naš portal kazao kako su u odnosu građanin - načelnik najbitniji lijepa riječ, pristupačnost i pristojan odnos sa svakim.

"Dio problema građana ćemo na taj način zasigurno otkloniti. A i ono što ne riješimo, takvim odnosom će biti podnošljivije", dodaje Zukić.

Svojim najjačim "oružjem" u predizbornoj kampanji smatra otvorenost i iskrenost.

"Ljudi mi vjeruju i obraćaju mi se bez bilo kakvog ustručavanja, a drugo, nudim i već izvodim projekat ViLand, multifunkcionalni sportsko-rekreativno-zabavni park. Projekat koji već ovih dana stvara radna mjesta, a koji po svojoj prirodi predstavlja zamajac privrednog razvoja, s obzirom na veliki broj očekivanih turista, odnosno posjetitelja", pojašnjava Zukić.

Tokom predizborne kampanje Zukić je izjavio kako će se odreći primanja te da će ista usmjeriti u socijalne svrhe. Pojasnio je da to nije predizborno obećanje već iskrena namjera.

"To je moja želja da pokažem da moj angažman nema nikakve veze s materijalnim interesima. Svi moji prihodi, a ne samo plata, bit će preusmjereni studentima općine Visoko", izjavio je Zukić.

Predizborna kampanja u Visokom nikada nije bila prljavija, a Zukić svojoj protukandidatkinji Amri Babić želi svu sreću u daljem životu.

"Njena petnaestogodišnja politička karijera je stala onog trenutka kada je procijenila da je bitna ona, a ne sistem. Ne postoji jedinka koja može bilo šta učiniti sama pa tako ni Amra Babić", kazao je Zukić.

Zukić je za kraj razgovora kazao kako će, ukoliko dobije mandat načelnika Općine Visoko, nakon dvije godine podnijeti ostavku, raspisati izbore koje će finansirati iz donacija te ponovo izaći pred građane kao kandidat gdje bi građani ponovo odlučili da li mu žele dati povjerenje i u naredne dvije godine.

"Uvjeren sam da bih obnovio mandat i to sa još značajnijim legitimitetom. Vjerujem u svoje namjere i znam da će ih građani u ove prve dvije godine mandata jasno prepoznati. A naši potencijali su geografska pozicija, infrastrukturna povezanost, tradicija, historijski lokaliteti i poduzetnički duh Visočana.

Na pitanje šta će ponuditi mladima, Zukić je izjavio da očekuje da mladi njemu ponude sve što je savremeno, a što njegova generacija teže razumije.

"Mladi će biti ti koji će pokrenuti Visoko. Ja ću im samo pomoći", zaključio je Zukić u razgovoru za naš portal.