Reakcija
56

Kandidat za direktora FUP-a Svevlad Hofmann entitetsku vladu nazvao "grupom desperadosa"

B. R.
Svevlad Hodmann (Foto: Klix.ba)
Svevlad Hodmann (Foto: Klix.ba)
Jedan od kandidata za direktora Federalne uprave policije (FUP) Svevlad Hofmann je Vladu Federacije Bosne i Hercegovine nazvao "grupom desperadosa".
Ovo je poručio nakon što entitetska vlada ni danas nije izabrala direktora ove policijske agencije. Trebala se izjasniti između Hofmanna, koji je savjetnik direktora Granične policije, i v.d. direktora FUP-a Ensada Kormana. Na konkursu je Korman dobio 97,1 bod, a Hofmann 93 boda.

"Od grupe desperadosa koji nastupaju pod nazivom Federalna vlada i čijim radom rukovode optuženici za izvršenje najtežih kriminalnih djela u doba pandemije i nije se moglo bolje očekivati, nego kontinuitet njihovog nezakonitog rada. Oni ministri Federalne vlade, koji su svojim stavom da nemaju stav po pitanju da li FUP treba imati direktora, pokazali ne samo sav svoj jad i čemer, nego su se u svom kontinuiranom bezakonju razgolitili kao prave političke, prije svega, SDA i HDZ kurtizane", poručio je Hofmann.

Ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara (NiP) je tražio da se izbor direktora skine sa dnevnog reda sjednice, a svi ministri su bili suzdržani prilikom odlučivanja po ovom pitanju. FUP već nekoliko godina nema direktora.