BiH
0

Munib Husejnagić novi premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona

Klix.ba
Munib Husejnagić (Foto: Klix.ba)
Munib Husejnagić (Foto: Klix.ba)
Kandidat SDP-a Zenica Munib Husejnagić od danas je novi premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Na današnjoj 40. hitno sazvanoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona jedna od tačaka o kojoj se raspravljalo jeste Prijedlog Odluke o imenovanju premijera Zeničko-dobojskog kantona, koja je nakon tri sata većinom glasova usvojena.Kandidat Socijaldemokratske partije Zenica Munib Husejnagić, nakon glasanja Skupštine, te sa 23 glasa za i 11 suzdržanih, imenovan je za novog premijera Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Husejnagić je u uvodnom izlaganju kazao kako je moguće napraviti promjene te da je upravo zbog toga prihvatio obavezu i poziciju premijera.

"Neko mi može zamjeriti da ovo nije ekspoze. Međutim, bolje dobiti takvu ocjenu nego biti u situaciji da vam govore da ste napravili spisak želja. Ja ovom poslu pristupam na što je moguće realniji način i znam da mi neće biti lako. Imam na raspolaganju tek nešto više od godine dana, ali da ne mislim da se može nešto učiniti ne bih se prihvatao ove dužnost", kazao je Husejangić, te dodao kako će krenuti od sitnih naizgled malih po nekome i beznačajnih stvari, koje čine život i koje su pojavne.

Podsjetimo, bivši premijer ZDK Fikret Plevljak u ponedjeljak, 17. juna, podnio je ostavku na poziciji premijera, a predsjedavajući Skupštine ZDK Sretko Radišić, na poziciju premijera do današnjeg imenovanja novog premijera, imenovao je ministra MUP-a Rifata Delića.