Mjesto gradonačelnika
383

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Gradačca dobio podršku lokalnog HDZ-a

E. Sk.
Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Gradačac Anto Dujaković danas je potpisao sporazum sa GO SDP Gradačac, kojim daje podršku Edisu Dervišagiću kandidatu SDP za gradonačelnika Grada Gradačac na predstojećim izborima.

Sporazumom podrške Dervišagiću na izborima za gradonačelnika, ranije su potpisale Gradske organizacije SDP BiH Gradačac, RDS Gradačac, Narod i Pravda i Naša stranka. Potpisnici sporazuma, osim podrške izboru gradonačelnika, obavezali su se da nakon narednih izbora nastave zajednički djelovati i u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Gradačac.

"Edis Dervišagić ima našu bezrezervnu podršku na predstojećim izborima jer smo u protekle četiri godine, dok je obnašao funciju gradonačelnika Grada Gradačac, imali izuzetno dobru i korektnu suradnju", kazao je Marijan Šimić, član GO HDZ BiH Gradačac.

"Gradačac iznad bilo kakve politike", poruka je koju upućuje Dervišagić. Za Klix.ba prokomentarisao je podršku koju je danas dobio i od Gradskog odbora HDZ BiH.

"To znači da u Gradačcu postoji grupa političkih stranaka kojima je interes da Gradačac bude iznad uskih političkih interesa. Ovaj koncept podrške baziran je na izbornom programu i dosadašnjim pozitivnim iskustima u saradnji pri realiziciji različitih infrastrukturnih projekata na području Gradačca. Ovo je poruka da tražimo da se političke stranke više okrenu projektima i saradnji na programima, a manje pažnje posvete političkim prepucavanjima od kojih nema koristi", poručio je Dervišagić za Klix.ba.