Važna podrška
2

Kampanjom "Mala škola prijateljstva" donirano 2.200 KM i školski pribor za SOS Dječija sela BiH

Klix.ba
Mala škola prijateljstva je projekt koji je započeo na proljeće ove godine s ciljem da kroz sport ukaže na važnost fizičke aktivnosti za djecu još od malena, te da kroz sportske napore ambasadora škole bh. ironmana Nermina Palića osigura financijsku podršku za rad SOS Dječijih sela BiH.

Podsjetimo, Nermin je ove godine postao prvi sportaš iz BiH koji je uspješno završio dva puna Ironman takmičenja tako što je preplivao ukupno 7,6 km, vozio bicikl 360 km i pretrčao 84,8 km. I kao da već to nije dovoljan uspjeh, Nermin je oba puta srušio bh.rekord u Ironmanu, pokazavši time kako se uz predan trud i rad mogu ostvariti izuzetni rezultati.

Poruka je to koju je Nermin želio prenijeti djeci u SOS Dječjim selima BiH s kojima je ovog ljeta u druženju proveo jedan dan između dva takmičenja, da bi se danas vratio ponovno kod njih i to s dvije medalje. Završetkom ovogodišnjih Nerminovih takmičenja kroz Malu školu prijateljstva je prikupljeno ukupno 2.200 KM koje je škola u punom iznosu donirala SOS Dječijim selima uz malo druženje sa porodicama i djecom u Sarajevu.

Vidno raspoložen Nermin je na druženju obećao nove sportske uspjehe, a iz SOS Dječijih sela BiH Neda Zgodić-Božić je istakla: "Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo imali priliku ponovo ugostiti našeg dragog prijatelja Nermina Palića. Posjeti su se posebno obradovala djeca iz porodice SOS mame Paše koja su i ovaj put imala hiljadu i jedno pitanje o Ironmanu. Nermin je na sva pitanja odgovarao strpljivo i ono što je najbitnije sa osmijehom na licu. Vjerujemo da jedan ovako mlad, pametan i momak spreman na odricanja kako bi ostvario svoje ciljeve je idealan uzor za svu djecu i mlade. Nerminu želimo još jednom zahvaliti za donaciju koja je uručena i koja će biti utrošena za potrebe djece koja odrastaju u SOS Dječijim selima BiH i poželjeti sreću na svim budućim takmičenjima".

Uz donaciju koju su osigurale sve osobe koje su od početka kampanje kupile Nerminove Ironman kilometre, Mala škola prijateljstva je SOS Dječijim selima donirala i 115 poklon paketa sponzora Orbico kao i školski pribor kojeg je osigurala kompanija Stilex. Iz škole poručuju kako su kampanji umnoge pomogli i sponzori, prijatelji projekta Bljesak.info, Klix.ba, Hering, Asa Osiguranje i M-bike shop.

Ponosni na uspješno završenu godinu, iz Male škole prijateljstva na kraju druženja kažu kako već pripremaju neke nove sportske priče, a do tada, pratite ih na njihovoj službenoj Facebook stranici.