Zlatni septembar
113

Kampanja "Život poslije raka… Borba se nastavlja" okupila mališane u Sarajevu

E. Sk.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Pod sloganom "Život poslije raka… Borba se nastavlja", u Sarajevu je danas započela kampanja povodom "Zlatnog septembra", mjeseca podizanja svijesti o dječijem raku.

Iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" poručili su da je cilj kampanje ove godine ukazati na probleme s kojima se suočavaju ti mališani i njihove porodice, nakon intenzivnog bolničkog liječenja, kao i na potrebe nakon izlaska iz bolnice.

Početak kampanje u Sarajevu obilježen je performansom s djecom i mladima koji su liječeni, a nastavljena je interaktivnom radionicom u kojoj su mogli učestvovati svi građani, zajedno s djecom i mladima koji su u liječeni od raka i njihovim roditeljima.

U okviru kampanje podijeljeni su i leci u kojima će se građani moći dodatno informisati o izliječenoj djeci i mladima.

Iz udruženja su za nastavak kampanje pripremili mnogo aktivnosti i materijala pomoću kojih žele ukazati građanima BiH na važnost pružanja podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, a neki od najznačajnijih su videospot s djecom u produkciji Udruženja i saradnika, videomaterijali i drugi materijali za društvene mreže sa snažnim porukama.

U Udruženju ovaj septembar žele obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva i poslati jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod djece koja se izliječe, tako i kod porodica djece koja izgube bitku. Naglašavaju da je to doprinos da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.