{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja za poboljšanje upravljanja vodama sliva Une

F
20.5.2008. u 14:26
0
0
Kampanja za poboljšanje upravljanja vodama sliva Une
0
Kampanja za poboljšanje upravljanja vodama sliva Une
U okviru Projekta dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša (GOV-WADE) danas je u Cazinu počela kampanja mobilizacije građana i uključivanja javnosti.
Projekt GOV-WADE (Governance Project in Municipal Water and Environmental Development) je ''Projekt dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša'' usmjeren na poboljšanje upravljanja u oblasti voda i okolišne sanitacije, kako bi se unaprijedila prakse dobre uprave u općinama sliva Une.

Implementacija Projekta GOV-WADE povjerena je općinama – učesnicama projekta, što ovaj projekt značajno razlikuje od prethodnih, jer općine preuzimaju ključnu - rukovodeću ulogu i odgovornost i vode procese implementacije.

"Za ovaj projekt koji je od velikog strateškog značaja za općinu Cazin veoma je bitno imati kvalitetne ljudske resurse da bismo lakše pratili trendove, nosili se s izazovima i uspješno realizovali ciljeve i zadatke. Zbog toga smo i angažovali najstručniji kadar za ovu oblast, ali je još bitnije da se i građani uključe u procese planiranja i donošenja odluka, jer je njihova podrška i aktivno učešće izuzetno bitno kako za ovaj tako i za druge projekte“, izjavio je Nermin Ogrešević, načelnik Općine Cazin.

Projekt je podržan od Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a njegovo provođenje potpomaže Udruženje za zaštitu i unapređenje čovjekove okoline "Una-Sana", kao i projektni konsultant na kampanji mobilizacije građana i uključivanja javnosti agencija "Prime Communications" iz Banje Luke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: