{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja "Turizam obogaćuje" u BiH

F
22.9.2006. u 12:11
0
0
Kampanja "Turizam obogaćuje" u BiH
0
Kampanja  "Turizam obogaćuje"  u BiH
Kravice
Pokrenuta je kampanja "Turizam obogaćuje" koja govori o ekonomskom značaju turizma u BiH i rezultat je saradnje sa Svjetskom turističkom organizacijom.
Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH, Agencija za promociju stranih investicija BiH, entitetska ministarstva turizma i Turističko udruženje u BiH, pod pokroviteljstvom državnog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i uz podršku USAID-ovog Projekta podizanja konkurentnosti putem razvoja klastera, pokrenuli su kampanju podizanja svijesti javnosti o ekonomskom značaju turizma u BiH pod nazivom “Turizam obogaćuje“.

Pokretanje kampanje, kako se navodi u saopćenju Turističkog udruženja u BiH, rezultat je saradnje sa Svjetskom turističkom organizacijom koja je 2004. godine usvojila ideju, a potom i izradila globalnu kampanju o značaju turizma "Turizam obogaćuje".

Cilj kampanje u BiH je promocija turizma na svim nivoima društva, i bit će usmjerena na opću edukaciju o značaju turizma i njegovoj održivosti, kreiranje pozitivne atmosfere među ljudima kroz jasne poruke o ekonomskom, društvenom i kulturnom razvoju turizma u BiH, te poticanje komunikacije o turizmu kao vodećoj industriji u svijetu.

Kampanja podrazumijeva i tri TV spota u trajanju od po 20 sekundi, prateće radiodžinglove, postere i džambo plakate, a medijski pokrovitelji su JRTVSBiH, RTV Federacije BiH i RTRS.

TV spotovi i radiodžinglovi emitirat će se od oktobra do decembra u udarnim terminima.

Kako se navodi u saopćenju Turističkog udruženja u BiH i obilježavanje Svjetskog dana turizma, 27. septembra bit će u svjetlu kampanje Svjetske trgovinske organizacije "Turizam obogaćuje".

U cilju obilježavanja Svjetskog dana turizma u BiH pripremljeno je i niz događaja, kao što su druženje turističkih radnika i novinara na Osječanici, okrugli sto o ekološkom turizmu u Hercegovini i akcija čišćenja u tri sarajevske općine (Centar, Novo Sarajevo i Ilidža).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: