{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja "Suzbijanje zloupotrebe opojnih droga kod maloljetnika u BiH"

F
13.1.2009. u 12:21
0
0
Kampanja "Suzbijanje zloupotrebe opojnih droga kod maloljetnika u BiH"
0
Kampanja "Suzbijanje zloupotrebe opojnih droga kod maloljetnika u BiH"
Ministarstvo sigurnosti BiH prva je državna institucija, koja je samostalno pokrenula i finasirala informativnu kampanju "Suzbijanje zloupotrebe opojnih droga kod maloljetnika u BiH".
Ova kampanja, koja traje od 10. januara do kraja februara 2009. godine, sastoji se od spota s porukom "Dalje od zla" i reklame koja promovira pravo na zdrav život, te brošure "Razmisli i odaberi" u kojoj su sadržane sve potrebne informacije o prevenciji, prepoznavanju, prvoj pomoći, liječenju, rehabilitaciji i resocijalizaciji ovisnika, uz adresar zdravstvenih ustanova i komuna, koje se bave tretmanom bolesti ovisnosti o drogama.

Narkomanija ili "neinfektivna epidemija našeg vremena" kako je mnogi nazivaju, najviše ugrožava mladu populaciju.

Mladi ljudi nisu svjesni drame koja nastaje kao posljedica ovisnosti o drogama, jer ovisnost nije samo bolest, već i sociopatološka pojava, koja pogađa njihovu porodicu, prijatelje, školu i društvo u cjelini, te zahtijeva intenzivne mjere prevencije, liječenja i suzbijanja svih oblika zloupotrebe droga.

Spomenuta kampanja je dio Strategije i Akcionog plana nadzora nad opojnim, drogama, suzbijanja i sprječavanja zloupotrebe opojnih droga u BiH od 2009. do 2013. godine, koju provodi Sektor za borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala i zloupotrebe narkotika Ministarstva sigurnosti BiH.

Kampanju je dobrovoljno podržalo 25 televizijskih i 38 radio stanica s prostora BiH i namijenjena je cjelokupnoj bh. javnosti, s posebnim osvrtom na maloljetne osobe, roditelje, škole, te profesije koje svojim aktivnostima mogu da utiču na kreiranje svijesti pojedinca i društva u cjelini.

Ministarstvo sigurnosti BiH, izražava posebnu zahvalnost svim medijskim kućama i pojedincima koji su podržali ovu informativnu kampanju, saopćeno je danas iz ovog ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: