{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja borbe protiv maloljetničkog prestupništva

S
12.2.2010. u 15:05
0
1
Kampanja borbe protiv maloljetničkog prestupništva
0
Kampanja borbe protiv maloljetničkog prestupništva
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Nevladina organizacija Akcija građana podsjetila je da borba protiv maloljetničkog prestupništva "Prošlo je 365 dana X 2" i još uvijek traje.
U sklopu akcije u Sarajevu su na pet lokacila postavljeni bilboardi putem kojih se građani i građanke pozivaju da se kod nadležnih institucija informiraju o rezultatima rada na području suzbijanja maloljetničke delinkvencije i sigurnosti građana.

Osim toga, aktivisti i aktivistkinje kampanje distribuiraju letke i lijepe plakate kampanje na širem području Kantona Sarajevo.

Online dio kampanje pokrenut je putem web stranice http://365x2.akcijagradjana.org i putem Facebook grupe “Poslatu ću pismo, kritikovati, pitati (http://www.facebook.com/event.phpeid=291301282581&ref=mf), kao i u sklopu brojnih foruma gdje su od strane aktivista i aktivistikinja kampanja pokrenute brojne diskusije na temu prevencije maloljetničke delikvenicije i sigurnosti građana uopšte.

U nastavku aktivnosti kampanje za sutra, subota, 13.02.2010. u 12 sati, na godišnjicu protesta i događanja “rulje” pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo, Akcija građana planira postavljanje “žive slike” - prikaz Francuske revolucije.

Podsjećamo da je UG Akcija Građana u saradnji sa nekoliko partnerskih organizacija pokrenulo ovu kampanju zbog katastrofalnih rezultata nadležnih institucija u rješavanju problematike maloljetničke delikvencije i sigurnosti građana/ki uopšte i poražavajućih rezultata implementacije akcionog plana za prevenciju maloljetničke delikvencije u Kantonu Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: