{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja: Aktivno do racionalizacije administracije

F
11.12.2007. u 13:36
0
0
Kampanja: Aktivno do racionalizacije administracije
0
Kampanja: Aktivno do racionalizacije administracije
Nekoliko organizacija iz BiH pokrenut će kampanju pod nazivom "Aktivno do racionalizacije administracije" kako bi se smanjili troškove administracije, a povećalo ulaganje u razvojne programe.
U provedbi kampanje sudjelovat će organizacije UG "Zašto ne" Sarajevo, OKC "Abrašević" Mostar, OP "Revolt" Tuzla, UNS "Geto" Banja Luka te drugi.

Oni će u idućem razdoblju od svih institucija i razina vlasti u BiH zahtijevati aktivan rad na tom problemu koji predstavlja najveću prepreku boljem životu građana u BiH te zahtijevati smanjenje troškova administracije i reviziju svih proračuna u cilju značajnog povećanja ulaganja u razvojne programe, poticanje proizvodnje, otvaranja novih radnih mjesta i smanjenja nezaposlenosti.

Predstavnici tih organizacija upozoravaju na činjenicu da preliminarne analize proračuna već pokazuju da se ni iduće godine ne može računati na planiranje i raspodjelu proračunskih sredstava u razvojne programe, te da su i socijalne intervencije koje su uvrštene u proračun samo sredstva vlasti za kupovanje socijalnog mira, priopćeno je iz OKC "Abrašević".

"Naravno, primanja zastupnika, ministara, savjetnika i ostalih rastu, birokratska kasta se sve više odvaja od običnog naroda i ne može razumjeti probleme običnog čovjeka. Zbog toga, moramo poručiti predstavnicima vlasti da će vrlo brzo morati početi preuzimati odgovornost za posao za koji su izabrani te omogućiti građanima ove države budućnost", stoji u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: