Konjic
1

Kamp konjičkih izviđača na Boračkom jezeru omogućit će moderne uslove za boravak gostiju

S. H.
Potpisivanjem ugovora sa izvođačima radova danas su startale aktivnosti na uređenju glavnog objekta u kampu konjičkih izviđača na Boračkom jezeru, kojima se podiže nivo kvaliteta usluga koje kamp pruža, a koje finansira Grad Konjic.

"Nakon aktivnosti koje smo imali na uređenju samih bungalova, odlučili smo zajedno sa izviđačima raditi dalje na osavremenjavanju sadržaja koje kamp ima, kako bi izviđači i svi korisnici imali što bolje uslove za održavanje tradicionalnih izviđačkih aktivnosti. Detektovano je šta je najveći problem, to je zgrada u samom kampu, projekat je pripremljen i drago nam je da ćemo na zadovoljstvo, kako Gradske uprave i izviđača, tako i svih korisnika, uspjeti najvjerovatnije do početka ljetne sezone završiti projekat koji smo započeli", kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Izražavajući zadovoljstvo zbog predstojećih aktivnosti gradonačelnik Ćatić je naglasio: "Drago nam je da imamo izuzetnu saradnju sa predstavnicima Odreda izviđača 'Neretva' Konjic, da su izviđači na jednom nivou, koji treba i zaslužuje, kako sam Odred izviđača tako i grad Konjic. Izuzetna nam je čast što će sredinom jula biti upriličena Smotra izviđača Bosne i Hrecegovine ovdje u ovom kampu na Boračkom jezeru i u tom cilju želja svih nas jeste da to bude što bolje urađeno, da se pokažemo kao dobri domaćini i da kvalitetom same organizacije i dočeka budemo na onom nivou koji i zaslužujemo".

"Izgradnja i rekonstrukcija objekta kuhinje i terase gdje se odvijaju zajedničke aktivnosti u našem kampu na Boračkom jezeru za nas ima veliku važnost kako bismo ojačali naše kapacitete i stvorili što bolje uslove za boravak i rad ne samo naših članova, nego i izviđača iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope, i svih oni koji dođu kao gosti u naš kamp. Gradska uprava prati i osluškuje potrebe i želje mladih, potrebe i želje građana i prepoznali su da je neophodno da rekonstruišemo i napravimo novu kuhinju, koja bi bila jedan od reprezentativnijih objekata te vrste na Boračkom jezeru, kako bi, ne samo izviđače već i kompletan grad Konjic predstavili u što boljem svjetlu i kako bi svi oni koji borave ovdje ponijeli što bolju sliku i imali što kvalitetnije uslove za smještaj, boravak i rad. Nastavljamo da stvaramo uslove da kamp preraste u izviđački centar, koji će biti mjesto okupljanja mladih ljudi iz Evrope i svijeta", kazao je starješina Odreda Haris Hadžizukić, zahvaljujući se na podršci gradonačelniku, kompletnoj Gradskoj upravi i svima koji ih godinama prate u njihovim aktivnostima.

U skladu sa prirodnim ambijentom u kojem se nalazi objekat koji će biti rekonstruisan, u planu je manja dogradnja jednog dijela kako bi se dobile dvije nove prostorije, proširila kuhinja i terasa sa nastrešicom.

"Osim navedenog u planu je unutrašnje uređenja sanitarnog čvora i ostave, izmjena krova, kao i termofasada, što će osim kvalitetnijih sadržaja kampu dati i novi izgled", naglasio je Kenan Tinjak predstavnik resorne Gradske službe pojašnjavajući detalje ovog projekta.