BiH
0

Kamočaji djeci podijelio novogodišnje paketiće

FENA
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji obišao je danas Pedijatrijsku kliniku i Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize i djeci podijelio novogodišnje paketiće.

Već nekoliko godina Gradska uprava Grada Sarajeva tradicionalno dariva djecu iz ovih ustanova, jer oni ne mogu prisustvovati ostalim dječijim novogodišnjim događajima, a ove godine osigurano je 450 paketića.

Kako je u izjavi za Fenu kazao Kamočaji Gradska uprava unaprijedila je novogodišnji program za djecu i sadržajno ga obogatila da bi što više djece bilo dio novogodišnjih radosti, kao što su predstave za djecu kojima je prisustvovalo više od 1.500 djece te podjela paketića.

Šefica Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Senka Mesihović-Dinarević ističe za Fenu da ovakvi trenuci vrate osmijeh na lice djeci u Klinici bez obzira na to da li su u pitanju novorođenčad ili djeca od 18 godina. Na Klinici je danas bilo smješteno 118-oro djece i 46 majki.

Potcrtala je da se mnogobrojno osoblje u Klinici trudi što je najbolje moguće da što prije utvrdi dijagnozu za oboljelu djecu, pomogne u ozdravljenju i otpuste ih s bolničkog liječenja.