BiH
4

Kalesija: Vatra zahvatila brdo Vis

SRNA
Vatrogasne ekipe iz Kalesije nastoje da stave pod kontrolu požar koji je zahvatio kalesijsko brdo Vis kako se vatra ne bi proširila na obližnja naselja Zelinu i Petroviće.

U Policijskoj stanici Kalesija Srni je rečeno da gori ogromna površina šume, a na gašenju su angažovani vatrogasci, mještani, policija i pripadnici Civilne zaštite.

U cilju preventive angažovano je i sanitetsko vozilo, te su obezbijeđena rubna mjesta šume kako vatra ne bi zahvatila naselja u blizini.

"Povrijeđenih na gašenju požara nema, a na licu mjesta se nalazi i načelnik opštine Kalesija Rasim Omerović sa saradnicima", rečeno je u policiji.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika "Agrorazvoj" iz Gojčina kod Kalesije Milisav Garić rekao je da je uzrok požara, najvjerovatnije, tinjajuća vatra iz deponije smeća koja se nalazi neposredno ispod brda Vis.

"Ukazivali smo na opasnosti koje ova deponija donosi povratničkim naseljima u blizini, ali to mnogi nisu htjeli da shvate ozbiljno", rekao je Garić.

On je podsjetio da je jedan od zahtjeva povratnika bio da se ukloni ova deponija na kojoj se odlažu sve vrste smeća, pa čak i otpaci iz klanice, te ubijene životinje.