Kakva je budućnost mladih u Mostaru

Klix.ba
16.2.2013. u 09:07
18
8
Kakva je budućnost mladih u Mostaru
18
Kakva je budućnost mladih u Mostaru Mostar (Foto: Anadolija)
Mladi Stranke za BiH zabrinuti su općim stanjem u Gradu Mostaru i apeluju na sve mlade iz bilo koje političke opcije u tom gradu da utiču i vrše pritisak na svoje pregovarače kako bi dali puni doprinos za kompros i dogovor, stoji u saopćenju.
Forum mladih SBiH Mostar se pitaju kakva je budućnost mladih osoba u Mostaru.

"Grad, kojeg s razlogom nazivaju gradom slučajem, jer je to grad u kojem se nisu održanli lokalni izbori, nema usvojen budžet, gradskim vijećnicima istekao mandat, a dugoročnog i kvalitetnog rješenja izlaska iz krize ni na pomolu. Čemu se mladi mogu nadati, da li uopće smiju sanjati o nekoj boljoj budućnosti, sanjaju, ali ih iz sna uvijek iznova probudi bolni šamar nemilosrdne stvarnosti?! Naime, mnogi od njih su akademski obrazovani, perspektivni mladi ljudi, koji umjesto da svoje znanje i potencijal usmjere na stvaranje i realizaciju ideja koje će doprinijeti napretku i razvoju grada, postaju dio nepregledne mase koja čeka pred Zavodom za zapošljavanje, koji i sam ne vrši svoju primarnu funkciju. Apelujemo na sve političke aktere koji odlučuju o sudbini našeg grada da bar na kratko zaborave na svoje lične interese i međusobna politička neslaganja te da ozbiljno pristupe rješavanju nezaposlenosti i egzistencije nas mladih, koji smo kičma i jedino zdravo tkivo ovog društva i svijetla budućnost grada Mostara, jer smo mi zapravo, jedina i istinska pokretačka snaga pozitivnih promjena, a jedino što trebamo je prilika da zajedno sa vama počnemo mijenjati stvari na bolje", ističu se u saopćenju Foruma mladih SBiH Mostar.

Političarima tog grada upozoravaju da nezaposlenost, koja je krucijalni problem mladih Mostaraca ni u kom slučaju ne smije biti stavljena u drugi plan, jer su mladi sa svojim bogatim potencijalom, znanjem i kreativnim idejama garant boljeg sutra, prosperitetne budućnosti.

"Mi smo čvrst temelj napretka i razvoja, i samo ono što je izgrađeno na čvrstim temeljima može opstati i neće se lako srušiti", poručili su iz Foruma mladih SBiH Mostar.


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: