{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kakva je budućnost mladih u Mostaru

16.2.2013. u 09:07
18
8
Kakva je budućnost mladih u Mostaru
18
Kakva je budućnost mladih u Mostaru
Mostar (Foto: Anadolija)
Mladi Stranke za BiH zabrinuti su općim stanjem u Gradu Mostaru i apeluju na sve mlade iz bilo koje političke opcije u tom gradu da utiču i vrše pritisak na svoje pregovarače kako bi dali puni doprinos za kompros i dogovor, stoji u saopćenju.
Forum mladih SBiH Mostar se pitaju kakva je budućnost mladih osoba u Mostaru.

"Grad, kojeg s razlogom nazivaju gradom slučajem, jer je to grad u kojem se nisu održanli lokalni izbori, nema usvojen budžet, gradskim vijećnicima istekao mandat, a dugoročnog i kvalitetnog rješenja izlaska iz krize ni na pomolu. Čemu se mladi mogu nadati, da li uopće smiju sanjati o nekoj boljoj budućnosti, sanjaju, ali ih iz sna uvijek iznova probudi bolni šamar nemilosrdne stvarnosti?! Naime, mnogi od njih su akademski obrazovani, perspektivni mladi ljudi, koji umjesto da svoje znanje i potencijal usmjere na stvaranje i realizaciju ideja koje će doprinijeti napretku i razvoju grada, postaju dio nepregledne mase koja čeka pred Zavodom za zapošljavanje, koji i sam ne vrši svoju primarnu funkciju. Apelujemo na sve političke aktere koji odlučuju o sudbini našeg grada da bar na kratko zaborave na svoje lične interese i međusobna politička neslaganja te da ozbiljno pristupe rješavanju nezaposlenosti i egzistencije nas mladih, koji smo kičma i jedino zdravo tkivo ovog društva i svijetla budućnost grada Mostara, jer smo mi zapravo, jedina i istinska pokretačka snaga pozitivnih promjena, a jedino što trebamo je prilika da zajedno sa vama počnemo mijenjati stvari na bolje", ističu se u saopćenju Foruma mladih SBiH Mostar.

Političarima tog grada upozoravaju da nezaposlenost, koja je krucijalni problem mladih Mostaraca ni u kom slučaju ne smije biti stavljena u drugi plan, jer su mladi sa svojim bogatim potencijalom, znanjem i kreativnim idejama garant boljeg sutra, prosperitetne budućnosti.

"Mi smo čvrst temelj napretka i razvoja, i samo ono što je izgrađeno na čvrstim temeljima može opstati i neće se lako srušiti", poručili su iz Foruma mladih SBiH Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: