Komentari (345)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa normalno je da rat i politika kroje nazive gradova... Autor teksta namjerno zaobisao Sarajevo (Vrhbosna),Tuzlu (Soli) itd itd itd jer je potpuno opravdano kada turski okupator dodje i promjeni bosanska imena, kulturu, vjeru i tradiciju...
hahaha...Vrhbosna , a ni Soli nisu turski nazivi , već rimski , a Tuzla je turski naziv..udaro ti nacionalizam u glavu.
Ima tu jos: Divic kod Zvornika su bili preimenovali u Sveti Stefan, nakon sto su protjerali stopstotno mislimansko stanovnistvo, naselili ga pravoslavcima iz Banovica i Lukavca, srusili divicku dzamiju i na njemim temeljima napravili crkvu. Isto su uradili sa muslimanskim naseljem Nova Kasaba koju su u ratu bili preimenovali u Dušanovo. Kula Grad preimenovali u Đurđevgrad... Fašistička posla.
Džaba dodajete prefikse, sufikse kad svi ti gradovii su BOSANSKI I HERCEGOVACKI i tako ce ostati aBd. Vi živite u Bosni i Hercegovini a zovite se kako hocete
kamion istruho ko republika srpska
nakrivio se znak ko republika srpska
Samo 23% a toliko snovni. Razumna je frustracija.
17.34
@Automatic99 neemoj da places.. hoces maramicu?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Da, upravo sve nabrojano je takođe agresija na Bosnu i Hercegovinu, samo drugim sredstvima, za mene će uvijek biti Bosanski - Šamac, Brod, Gradiška, Dubica, Novi, Rača... a agresori mogu škrabati šta hoće.
Vratiti Duvnu i Lištici njihova imena
Popušili republiku, hahaha
U velinski muslimanskim naseljima sve su ulice dobile imena po Muji i Hasi, naravno nakon što su pobrisali partizanska u koja se često kunu.
ima toga jos. i Kozarac su bili promjenili u Radmilovo/Radmilovac.
balkan turski naziv naseg poluostrva vratiti na srpski kako se i zvalo do 17veka helmsko polustrvo
Srpski Bosanski Brod
Ne znam stvarno zasto bi se bilo koje mjesto u BiH trebalo zvati Vakuf, kad imamo toliko svojih slavenskih naziva, sta ce nam turcizmi. Ko vapi za Turskom neka seli odmah niko mu ne brani. Knezevo i Uskoplje je puno ljepse
Cuj kanton 10
Hahaha,kako je lijepo ovdje ponekad uci i procitati sta bolesna pascad velikosrpske ideologije laju,kako su svi od njih postali,kako su oni ovo,ono,a nece da prihvate cinjenicu da su najveci otpad koga je covjecanstvo vidjelo.Ja kad ovo kazem,ja procam o krvnicima,cetnicima i fasistima koji sve zivo mrze sto nije kao oni.Za mene naravno postoje normalni,cestiti i posteni ljudi srbi,na njih se ovo ne odnosi.
@vrisak najveci otpad su oni sto prime vjeru i obicaje tudjina koji su im poklali plemstvo, odvodili djecu i silovali zene. Pa kako sad holidej in1993 naciju smatrati normalnom?
A Lištica?
ova fotka kamiona s balvanima je odlicna jer samo balvan moze podrzavati promjenu imena bh sela i gradova u srb sela i gradove