{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako se vrše istraživanja nalazišta i kontrole kvalitete nafte u BiH?

F
4.3.2009. u 13:00
0
0
Kako se vrše istraživanja nalazišta i kontrole kvalitete nafte u BiH?
0
Kako se vrše istraživanja nalazišta i kontrole kvalitete nafte u BiH?
Poslanik Demokratske narodne zajednice BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Rifat Dolić uputio je pitanje Vijeću ministara o istraživanjima nalazišta nafte u BiH.
Pozivajući se na navode u medijima koji govore o satelitskim snimkama o nalazištima nafte u BiH Dolić je zatražio odgovor od Vijeća ministara i resornog ministarstva o ovom pitanju.

"Objavljene određene spekulativne informacije da je ekspeditivno otpočelo istraživanje nalazišta nafte koje, navodno, u Federaciji BiH obavljaju kompanije iz SAD-a, a u Republici Srpskoj neke ruske kompanije", obrazložio je Dolić tražeći podatke o kompanijama i informaciju ko je izdao potrebnu saglasnost.

Osim odgovora na ovo pitanje Dolić je od resornog ministarstva zatražio i odgovor o tome ko formira i kontrolira cijene nafte u BiH te da li postoje propisani jedinstveni standardi kvaliteta nafte.

"Potpuno je neshvatljivo da u jednoj maloj državi kao što je BiH cijena euro dizela u Vitezu iznosi 1,33 KM po litru, a u Sarajevu 1,63 KM ili 20 posto više. Prema ovome bi se reklo da u Vitezu imaju vlastite bušotine nafte, što nije istina", pojašnjava poslanik DNZ-a BiH Rifat Dolić.

Radi boljeg informiranja građana trebalo bi odgovoriti na ova i slična pitanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: