Da li nešto zna
465

Kako je Macan neopaženo došao do centra Sarajeva i ušetao u tužilaštvo?

Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Aleksandar Macan, koji se sumnjiči za likvidaciju dva pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, jučer je došetao do zgrade Kantonalnog tužilaštva u centru Sarajeva i predao se prema raspisanoj potjernici.
Iako su postojale informacije da je pobjegao u Španiju, teško je pretpostaviti da bi uspio proći sve kontrole i vratiti se nazad u Bosnu i Hercegovinu, a da ga ne uhapsi nijedna policijska agencija na osnovu Interpolove crvene potjernice.

Ono što zvuči realnije jeste da se Macan u posljednje vrijeme krio u Srbiji te da je ilegalno prešao u BiH, doputovao do Sarajeva i predao se u pratnji advokata. Ono što zabrinjava jeste činjenica da je Macan uspio putovati po BiH, a zatim hodati po Sarajevu, a da obavještajno-sigurnosne agencije o tome ništa nisu znale.

Macan se krio duže od mjesec, a onda se jučer odlučio predati. Pitanje koje se može postaviti glasi da li Macan možda zna nešto više u ovom trenutku što bi ga moglo osloboditi odgovornosti za likvidaciju policajaca pa je odlučio sarađivati?

Macan je zet optuženog za ratne zločine Milomira Savčića, koji je također pobjegao od bh. pravosuđa u augustu ove godine i za kojeg se pretpostavlja da se krije istočno od rijeke Drine.

Inače, supruga Aleksandara Macana, a kćerka Milomira Savčića je uposlenica Policijske uprave Pale.