Nigdje ga nema
309

Kako je Abdulah Skaka odlučio izbjeći neugodna pitanja povodom afere "Asim"

D. Be.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, čije se ime spominje u aferi "Asim" u kontekstu namještanja glasanja na posljednjim izborima za prvog čovjeka Grada Sarajeva, danas se nije pojavio tokom brojnih obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

Iako se očekivalo da će Skaka obilježiti Dan nezavisnosti BiH odavanjem počasti šehidima i poginulim braniteljima naše zemlje, on se nije pojavio ni na Kovačima, ni ispred Vječne vatre ni na Trgu djece Sarajeva, a svečanost u Vijećnici večeras je protekla bez njegove nazočnosti.

Umjesto njega, u ime Grada Sarajeva, predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić sa zamjenicom Edinom Gabelom, zamjenici gradonačelnika Ivica Šarić i Milan Trivić, i gradski vijećnici, obilaskom spomen-obilježa, odali su zahvalnost poginulim borcima koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i nezavisne BiH.

To govori, poznavajući koliko je Abdulah Skaka proteklih godina aktivan tokom obilježavanja godišnjica, praznika ili drugih manifestacija i svečanosti, da je jednostavno odlučio izbjeći neugodna pitanja koja su mu spremili novinari.

Podsjetimo, ime Abdulaha Skake se spominje tokom audiosnimka u kontekstu njegovog izbora za gradonačelnika Sarajeva na posljednjim izborima.

"I j**** te Abdulaha smo, glasali i Grad gore i ovo.. Mi smo odigrali. Ja doš'o sa Zdravkom Stojnićem ko u "Kumu". Traca ih sve tamo organizov'o i za glas je Skaka post'o gradonačelnik. To smo ja i Traca završili. Osmica obiš'p, ovoga... Zdravku babu i.. Obećali neke stvari i završili. Tako je, bolan doš'o za jedan glas, je doš'o za gradonačelnika. Onda smo završili Medu Miladina u drugom krugu. I tako", govori u audiosnimku potpredsjednik SDA i šef Kadrovske komisije Asim Sarajlić.

Sudeći prema ovoj izjavi to znači da je Abdulah Skaka odnio pobjedu ispred kandidatkinje Naše stranke Sabine Ćudić zahvaljujući kupovini glas/ova.

Kako saznajemo gradonačelnik će se obratiti o ovom slučaju sutra i to putem saopćenja za javnost. Tako će izbjeći neugodna pitanja.

Zbog čega danas nije prisustvovao niti jednoj svečanosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH nije poznato, ali nije ni teško pogoditi.