BiH
0

Kako funkcionira Omladinski sektor BiH – SIROP3

Klix.ba
Omladinska informativna agencija BiH uz podršku Fonda Otvoreno društvo BiH i Care Internationala finalizirala je projekt istraživanja procjena potreba omladinskog sektora BiH.

U ovom projektu su prezentirani rezultati istraživanja o potrebama omladinskog sektora u BiH, obuhvatajući skoro sve prostore, oblike organizovanja omladine na području BiH.

Ove rezultate OIA je objavila u Specijalnom izvještaju o razvoju omladinske politike 3 (SIROP3), koji će kasnije će biti dostupan i na www.mladi.info.

U BiH djeluje preko 200 omladinskih organizacija. Kako su nastale, koji su im kapaciteti i resursi te kakav je njihov odnos sa vladinim i nevladinim sektorom samo su neki od rezultata koji su prezentirani. Na kraju imate i preporuke o budućem djelovanju omladinskog sektora u BiH i direktorij omladinskih organizacija u BiH. Uskoro izlazi i engleska verzija. U narednom periodu organizirat će se više promocija SIROP-a u različitim gradovima, a ukoliko ste zainteresirani za primjerak SIROP-a kontaktirajte OIA-u na [email protected].