BiH
87

Kakanjski Ponijeri sve atraktivniji među ljubiteljima zimskih sportova

Klix.ba
Veliki broj građana Kaknja i susjednih gradova nedjelju je proveo u Ski-centru Ponijeri gdje su uživali u skijanju, sankanju, odmoru i ostalim zimskim radostima. Osim ski-staze koja je duga 1.000 metara, posjetitelje privlače predivan krajolik, ali i povoljne cijene.

Dnevna karta za ski-lift košta 15 KM, poludnevna 10 KM, a najam pune opreme za skijanje košta od 10 do 15 KM. Također, povoljne su i cijene škole skijanja, a troškove prijevoza autobusom vikendom plaća Općina Kakanj.

Osim odmora i dobre zabave, posjetioci imaju mogućnost da osvoje i nagradu u iznosu od 100 KM ukoliko svoju fotografiju s Ponijera pošalju na takmičenje koje organizira Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj. Nagradu osvaja fotografija koja do kraja januara bude imala najviše lajkova.

Prije polaska na Ponijere svi posjetioci mogu provjeriti situaciju na izletištu. Provjera na live kameri platforme Moja TV BH Telecoma pokazuje raskošnu ljepotu zimskog pejzaža na Ponijerima, a informacije o visini snježnog pokrivača, temperaturi zraka, vremenskim uslovima i funkcionisanju ski-lifta svako jutro se objavljuju na web stranici Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.