Kakanj ukinuo stanje prirodne nesreće, đaci u Nemili ponovo u školskim klupama

F
FENA
7.2.2019. u 10:33
3
0
Kakanj ukinuo stanje prirodne nesreće, đaci u Nemili ponovo u školskim klupama
3
Kakanj ukinuo stanje prirodne nesreće, đaci u Nemili ponovo u školskim klupama Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su se još u utorak na nastavu vratili osnovci u Maglaju, Dobrinji kod Visokog te selu Gnjuse kod Zenice, koji su pauzirali samo jedan dan, od danas su na nastavi i đaci te nastavnici Osnovne škole "Ćamil Sijarić“ u Nemili kod Zenice.
Zbog oštećenih putnih komunikacija u Nemilskom slivu, svi đaci nisu mogli dolaziti na nastavu u centralnu školu pa su pauzirali protekla tri dana.

"Općina Kaknja jučer je proglasila prestanak stanja prirodne nesreće, koji su proglasili u nedjelju, 3. februara. Stanje prirodne nesreće još nije ukinuto u Gradu Zenici, gdje je i bilo najviše problema zbog poplava, ali i najviše štete", kazao je Feni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Ističe da je šteta tokom poplava, uglavnom, pričinjena na putnoj infrastrukturi koju sa svim raspoloživim resursima saniraju.

"Svi su putevi odblokirani, a sada intenzivno radimo na regulaciji korita rijeka i potoka. Građani koji su pretrpjeli štetu, to će moći prijaviti na posebnom obrascu", kaže Aličić, napominjući da je Kakanj obećao podršku oštećenim domaćinstvima u iznosu od po 1.000 KM.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: