|

Kakanj dobio prve 3D pješačke prelaze

Kakanj dobio prve 3D pješačke prelaze
1.534
Klix.ba
14.6.2019. u 10:33
52
komentara
1,5k

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Nakon što je prošle godine u potpunosti rekonstruisana glavna gradska saobraćajnica duž gradske jezgre, Kakanj je danas dobio i prve 3D pješačke prelaze.
Zamišljeno je da se u prvoj fazi 3D "zebre" oslikaju na saobraćajnici u blizini Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković", te u blizini zgrade Općine Kakanj.

"Kontinuirano nastojimo poboljšavati sigurnost u saobraćaju. Poslije ugradnje video nadzora, kupovine skupocjenog radara za potrebe Policijske stanice Kakanj, te kupovine instrumenta za alkotestiranje vozača, i dalje tragamo za novim rješenjima kako bismo zaštitili pješake", rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Prošle godine u gradskoj zoni Kaknja je realizirana i akcija "Vratimo trotoare pješacima" u okviru koje su postavljeni visoki ivičnjaci i stubići koji sprečavaju vozila da se nađu na trotoarima. U početku akcije bilo je i onih koji se bili sumnjičavi spram ovih aktivnosti, no nesreća koja se dogodilo u Novom Travniku kada su stradali pješaci na trotoaru pokazala je punu opravdanost ovih aktivnosti.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...