Trebinje
0

Kadrovske promjene u Graničnoj policiji BiH

FENA
Kadrovske promjene u Jedinici Granične policije Trebinje isključivo su posljedica narušenih međuljudskih odnosa, navedeno je u saopćenju Granične policije BiH.

Rješenjem direktora Granične policije BiH Vinka Dumančića, od 15. aprila, na radno mjesto komandira u ovoj jedinici, raspoređen je Slobodan Krstić. Dužnost pomoćnika komandira za istrage JGP Trebinje obavljat će Milenko Kujundžić dok će poslove pomoćnika komandira za operacije i organizaciju u ovoj jedinici preuzeti Emir Tanović.

Dosadašnji komandir JGP Trebinje Radoslav Čičković raspoređen je na radno mjesto pomoćnika načelnika za operacije i organizaciju Terenskog ureda Istok u Višegradu.

Zoran Andrić koji je bio pomoćnik komandira za istrage u JGP Trebinje od danas će raditi na poslovima inspektora za kontrolu prelaska državne granice u Čapljini, a pomoćnik komandira za operacije i organizaciju JGP Trebinje Adem Salčin preraspoređen je na dužnost pomoćnika komandira za operacije i organizaciju u Jedinici Granične policije Neum, saopćeno je iz Granične policije BiH.