BiH
11

Kadrovska rješenja Vlade FBiH: Hamdija Fejzić u Upravnom odboru Memorijalnog centra Potočari

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada FBiH je na današnjoj sjednici, zbog isteka mandata, razriješila dužnosti članove Nadzornog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje i za nove članove na period od dvije godine imenovala Samira Bećirovića (predsjednik), Anitu Paurić i Almu Trako (članovi).

Za zamjenika direktora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje danas je na period od četiri godine imenovan Ivan Rogić.

Vlada FBiH je danas razriješila dosadašnjeg privremenog direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje i na period od najviše tri mjeseca na ovu funkciju privremeno imenovala Helenu Lončar. Istovremeno je obustavljena konkursna procedura za izbor i imenovanje direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje, a Federalno ministarstvo rada i socijalne politike zaduženo je da pripremi prijedloge akata za pokretanje nove. Usvojeni su i kriteriji za izbor i imenovanje direktora ovog zavoda, tekst javnog oglasa i sastav komisije za provođenje postupka izbora kandidata za direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Vlada FBiH je danas imenovala Nadzorni odbor Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine u sastavu Alija Aljović (predsjednik), Ivica Krželj i Nihad Vejzović (članovi). Imenovan je i Upravni odbor ovog fonda u sastavu Pero Goluža (predsjednik), Damir Ljubić, Mirjana Miličević, Adnan Efendić, Jusuf Duraković i Jakub Ibrahimović (članovi).

Danas je Vlada razriješila dužnosti direktora Agencije za državnu službu FBiH, i na ovu dužnost na period od 90 dana, odnosno do okončanja konkursne procedure, imenovala Refika Begića.

Federalna vlada dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva "Igman" d.d. Konjic za imenovanje članova Uprave ovog društva na period od četiri godine i to Đahida Muratbegovića (direktor), Asima Dželilovića (izvršni direktor Proizvodno-tehničkog sektora), Miroslava Šaina (izvršni direktor Sektora osiguranja kvaliteta) i Armina Sarajlića (izvršni direktor Sektora marketinga, finansija, pravnih i opštih poslova).

Data je i prethodna saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva Operator Terminali Federacije za donošenje odluke o imenovanju članova Uprave ovog društva na period od četiri godfine i to Džemala Bašića (predsjednik Uprave) i Eugena Šuška (član).

Za punomoćnika koji će je zastupati na vanrednoj skupštini privrednog društva Aluminij d.d. Mostar Federalna vlada je danas ovlastila Adnana Mahmutovića. Danas je u pregovarački tim BiH za zaključivanje pojedinačnih sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na porez na dohodak i na imovinu i sprečavanje fiskalne evazije, umjesto Jasmine Selimović-Pavlović, imenovana Medina Dudo.

Za člana Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, uime Federalne vlade, predložen je potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Hamdija Fejzić.