Branilac Josipa Barića
68

Kadrija Kolić: Rekao sam da Tužilaštvo svojim postupcima čini zločin nad porodicom Memić

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Pred Apelacionim vijećem Suda BiH danas je održano ročište u ponovljenom postupku koji se vodi protiv "Zijada Mutapa i dr.", a koji se vezuje za slučaj Dženana Memića.
Medijima se po okončanju ročišta obratio Muriz Memić, otac nastradalog Dženana, koji je prilikom davanja izjave spomenuo i advokata Kadriju Kolića, a koji je branilac policajca Josipa Barića.

Kolić je u izjavi za Klix.ba rekao da je nezadovoljan odnosom medija koji nisu u cijelosti prenijeli njegove završne riječi niti ga pitali za izjavu te je rekao da je oklevetan.

"U sudnici nisam nijednom riječju povrijedio ili se bavio žrtvom Dženana Memića, nego sam naprotiv rekao i iznio stav da Tužilaštvo svojim postupcima čini zločin nad porodicom Memić. Iznosio sam argumente iz isključivo objektivnih materijalnih dokaza koji potvrđuju da Josip Barić nije ništa negativno uradio", rekao nam je Kolić.

Dodao je da su svi predstavnici medija, koji su prisustvovali suđenju, mogli čuti riječi koje je iznio i na osnovu čega je branio svog klijenta.

"Josip Barić je apsolutno nevin, a mediji ga od 2016. godine sataniziraju i nikada me nijedan medij nije pozvao da uzme intervju i pita kakva je to pozicija Barić Josipa", poručio je Kolić.

Sutra će pred Apelacionim vijećem Suda BiH završne riječi iznijeti odbrana Mutapa i Ramić.