BiH
0

Kadrić: Poboljšan nivo usluga u sarajevskim studentskim domovima

FENA
Direktor Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić ocijenio je da je protekla akademska i kalendarska godina za tu ustanovu bila dosad najuspješnija jer je umnogome poboljšan nivo usluga, te da se za naredni period planiraju dodatne aktivnosti na dovođenju objekata studentskih domova na nivo koji će po kvalitetu odgovarati nivou ustanova takve vrste u zemljama susjedstva.

On je podsjetio da je od ove akademske godine u studentske domove u Sarajevu i ostalim dijelovima FBiH uveden drugi obrok za studente i naglasio da su za to vrlo zaslužni Vlada FBiH i kantoni koji su prihvatili da subvencioniraju u tim troškovima. Kadrić kaže da je jelovnik prihvatljiv sa svih aspekata, a hrana kvalitetna i raznovrsna.

Naglašava da su zahvaljujući sredstvima Vlade FBiH i Vlade KS znatno poboljšani i uvjeti smještaja u studentskim domovima, a nabavljen je i inventar za kuhinju i posteljina. Uskoro će u oba sarajevska studentska doma biti otvoreni multimedijalni centri u kojima će studenti imati besplatan pristup internetu.

"Ostaje problem prostora za distribuciju hrane u domu u Nedžarićima. Još se radi u improviziranom prostoru. Imamo obećanje da ćemo naredne godine dobiti sredstva za dodatni tehnoekonomski blok u Nedžarićima što bi riješilo taj problem", kazao je Kadrić.