|

Kacin upoznat s problematikom predmeta Ilija Jurišić

Kacin upoznat s problematikom predmeta Ilija Jurišić
0
F
FENA
10.2.2014. u 18:21
2
komentara
0

dijeljenja
Kacin upoznat s problematikom predmeta Ilija Jurišić Jelko Kacin
Specijalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin razgovarao je danas u svom uredu u Ljubljani sa Sinanom Alićem, predsjednikom Fondacije “Istina Pravda Pomirenje“.
Tom prilikom, Kacin je upoznat s problematikom predmeta Ilija Jurišić, predat mu je monitoring izvještaj Fondacije "Istina Pravda Pomirenje“ koji precizno ukazuje na propuste koje je u obnovljenom postupku, nakon ukidanja prvostepene presude od Apelacionog suda u Beogradu, napravilo novo vijeće Višeg suda u Beogradu.

Alić je obavijestio Kacina da je monitoring izvještaj o predmetu Jurišić dostavljen svim relevantnim adresama u Srbiji, od predsjednika Nikolića da predsjednika vlade Dačića i potpredsjednika Vučića i Ljajića.

Kacin je zamoljen da tokom razgovora s predstavnicima Republike Srbije otvori i ovu temu što je on prihvatio i naglasio da će to predstavljati neizbježni korak posebno kada Republika Srbija, tokom pregovora s Evropskom unijom, otvori i poglavlje u kojem se tretira rad pravosuđa, saopćeno je iz Fondacije "Istina Pravda Pomirenje“.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...