BiH
0

Kacin upoznat s problematikom predmeta Ilija Jurišić

FENA
Jelko Kacin
Jelko Kacin
Specijalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin razgovarao je danas u svom uredu u Ljubljani sa Sinanom Alićem, predsjednikom Fondacije “Istina Pravda Pomirenje“.

Tom prilikom, Kacin je upoznat s problematikom predmeta Ilija Jurišić, predat mu je monitoring izvještaj Fondacije "Istina Pravda Pomirenje“ koji precizno ukazuje na propuste koje je u obnovljenom postupku, nakon ukidanja prvostepene presude od Apelacionog suda u Beogradu, napravilo novo vijeće Višeg suda u Beogradu.

Alić je obavijestio Kacina da je monitoring izvještaj o predmetu Jurišić dostavljen svim relevantnim adresama u Srbiji, od predsjednika Nikolića da predsjednika vlade Dačića i potpredsjednika Vučića i Ljajića.

Kacin je zamoljen da tokom razgovora s predstavnicima Republike Srbije otvori i ovu temu što je on prihvatio i naglasio da će to predstavljati neizbježni korak posebno kada Republika Srbija, tokom pregovora s Evropskom unijom, otvori i poglavlje u kojem se tretira rad pravosuđa, saopćeno je iz Fondacije "Istina Pravda Pomirenje“.